mei 31 2024

Nieuwe weekbladen: Hoibergeijk en HoiEersel

Tags | Nieuws Weekbladen

Al vijftig jaar heeft weekblad Eyckelbergh ,en al negenentwintig jaar heeft De Hint, dezelfde naam. Meerdere generaties groeiden er mee op en het werd een begrip in Bergeijk en Eersel. Nu is het tijd voor een nieuwe naam en een nieuwe formule: HoiBergeijk en HoiEersel. Frits en Henk leggen uit waarom zij gekozen hebben voor deze verandering.

Frits Gielen: ”Wij willen en moeten met onze tijd meegaan. Mensen lezen steeds vaker nieuws en korte berichtjes via het internet. Vaak met mooie foto’s. En heel actueel. Dat willen wij ook realiseren in Bergeijk. Nu zijn de berichten in de weekkranten vaak al een week oud. Toch worden onze weekbladen Eyckelbergh en De Hint goed gelezen, al is het weliswaar door een iets ouder publiek. We willen meer jongere lezers bereiken en daar hoort een frisse naam bij: HoiBergeijk”

Henk Wouters voegt toe: ”Ja, een nieuwe naam en een nieuw concept. De krant gaat niet verdwijnen, maar gaat ondersteund worden door digitale kanalen: een website, Instagram en Facebook. Het is nieuw en het Bergeijkse verenigingsleven, de ondernemers en de lezers zullen er best aan moeten wennen. Maar alles gaat wel veel sneller. Sportuitslagen en ander verenigingsnieuws komen bijvoorbeeld al een uur na de wedstrijd of het evenement in de media. Actueler en aantrekkelijker, plus geschikt voor een nieuw platform!”

Klaar voor de toekomst

Met het nieuwe concept van HoiBergeijk en HoiEersel (nieuwe naam voor De Hint) zijn de weekbladen en de digitale kanalen klaar voor de toekomst. Henk en Frits: ”We hopen dat de Bergeijkse en Eerselse lezers net zo enthousiast zijn dan wij! Vanaf 1 juni 2024 komt er dus een andere krant in de brievenbus! We hopen dat de lezers ons ook gaan volgen op Facebook, Instagram en onze website bezoeken. Wij horen binnenkort graag wat jullie er van vinden! We zijn heel benieuwd!”

Benieuwd?

Bekijk dan eens de website van HoiBergeijk en HoiEersel en houd uw brievenbus in de gaten. De fysieke krant ligt ook op de vertrouwde afgifte punten.