mei 24 2024

Hennie gaat met Pensioen

Tags | Nieuws Weekbladen

Op vrijdag 31 mei 2024 is het voor Hennie van Schaijk zijn laatste werkdag bij Gielen druk print media. Na ruim 34 jaar werkzaam geweest te zijn als redacteur/ acquisitiemedewerker gaat hij met pensioen. Menig ondernemer en bestuurslid uit Bergeijk en omgeving kent Hennie van zijn betrokkenheid bij de weekbladen Eyckelbergh en De Hint.

”Eerst keek ik er nog niet naar uit, maar sinds een half jaar lijkt het me wel leuk om met pensioen te gaan”, lacht Hennie. ”Ik ben niet bang om in een zwart gat te vallen, want ik klus en fiets graag. Ik ben getrouwd, heb twee kinderen en drie kleinkinderen. Die zal ik straks wat vaker zien. Ook mijn hond krijgt meer aandacht. Heerlijk om dan niets meer te moeten. ’Pluk de dag’ wordt mijn motto, want in mijn naaste omgeving heb ik gezien dat het ook zomaar ineens afgelopen kan zijn”.

Philips-drukkerij

Eindhovenaar Hennie begon na een opleiding aan de grafische school als jonge jongen bij de Philips-drukkerij. Later werd zijn functie uitgebreid met fotografie voor onder andere Philips-producten en (personeels)recepties. ”Het was een mooie tijd, maar na 18 jaar heb ik toch gesolliciteerd op een vacature als vlakdrukmonteur bij Drukkerij Gielen in Bergeijk. Ik ben op 2-1-1990 aangenomen door vader Jan Gielen en werkte daarna circa een jaar in het bedrijf dat toen nog aan de Nieuwstraat stond. Ik was toen nog een van de vier medewerkers en als er overgewerkt moest worden kookte moeder Annie eten voor ons. Heel gemoedelijk allemaal. En dat is het eigenlijk altijd gebleven. Ook toen het bedrijf in 1992 verhuisde naar de Bucht en ik steeds meer collega’s kreeg. Momenteel werken er naast de directeuren Frits Gielen en Henk Wouters 16 medewerkers.”

Bouwvakker

Hennie vertelt verder: ”Als ik het over moest doen, was ik misschien wel bouwvakker geworden. Mijn vader en zijn broers werkten ook in de bouw en dat lijkt me ook heel leuk. Daar heb ik mijn klushobby aan overgehouden, denk ik. Toen ik jong was gingen er veel jongens naar de grafische school en ik ging vanzelfsprekend mee. Daarin ben ik blijven hangen. Ik heb er geen spijt van, ik heb het werk bij Philips en Gielen altijd met veel plezier gedaan. Gielen heeft me veel kansen gegeven en ik heb er veel geleerd. Ik ben er een stuk zelfstandiger door geworden. Frits vroeg bijvoorbeeld: “As gij nou eens bij de ondernemers langsgaat?” En zo ben ik bij Bergeijkse en Eerselse ondernemers advertenties gaan verkopen voor Eyckelbergh en De Hint. In het begin was dat wennen, maar ik heb het altijd heel leuk gevonden. Het ’handelen’ ligt me wel, ook privé hou ik me er een beetje mee bezig. Ik heb er wel een beetje een neus voor om iets te kopen en dat later met winst te verkopen. Daar haal ik veel voldoening uit.”

Nieuw concept weekbladen

In zijn werk bij Gielen is Hennie altijd ’meegegroeid’. Van vlakdrukmonteur, tot redacteur en medewerker acquisitie. Eigenlijk was Hennie manusje van alles. Hij heeft veel ontwikkelingen voorbij zien komen en Hennie vindt het dan ook een goede zaak dat er meer gedigitaliseerd gaat worden. ”Dat is de toekomst. De jeugd leest geen kranten meer en om ze toch te kunnen bereiken zal er meer gedeeld moeten worden via internet en Social Media. Ik vind het dan ook een goede ontwikkeling dat Eyckelbergh en De Hint een nieuw concept krijgen. Daar komt volgende week meer informatie over! Ik heb er alle vertrouwen in dat dat een goede zaak is. Ik wens mijn collega’s daarbij veel succes!”